Gombos Gábort, az MDAC munkatársát, megválasztották az ENSZ Fogyatékossággal Élő Személyek Bizottságának tagjává

Gombos Gábort, az MDAC munkatársát, megválasztották a  Fogyatékossággal Élő Személyek Bizottságának tagjává
 
2010 Szeptember 1., ENSZ székház, New York. Az MDAC örömmel jelentheti be, hogy Gombos Gábort, az MDAC Érdekvédelmi Főmunkatársát megválasztották az ENSZ Fogyatékossággal Élő Személyek Bizottságába. A választásra tegnap került sor a Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól szóló ENSZ egyezmény tagállamainak éves konferenciáján az ENSZ new york-i székházában. Gombos Gábor megbízatása 2011 január 1-én kezdődik.
 
Az MDAC vezetősége és munkatársai nevében gratulálunk Gábornak nagyszerű teljesítményéért. Az MDAC nevében Oliver Lewis, igazgató, a következőket nyilatkozta: „Gábor a fogyatékos jogok elméletének és gyakorlatának kontinenseket átszelő mély tudása gazdagítani fogja a Bizottság munkáját, annak érdekében, hogy elősegítse a 650 millió fogyatékossággal élő ember jogainak érvényesülését világszerte.” 
 
Gábor, aki korábban elméleti fizikusként dolgozott, húsz éve emberi jogi aktivista. Gábor képviselte az MDAC- t a Fogyatékossággal Élő Személyek Jogairól szóló ENSZ egyezmény tárgyalásain. 2009 decemberében a Magyar Köztársaság Érdemrend Lovagkeresztjével tüntették ki elismerve a fogyatékossággal élő emberek jogaiért folytatott munkáját. Gábor választási brossúrája az alábbi linken érhető el.
 
Az MDAC munkatársai és partnerei számára megtiszteltetés és kiváltság Gábor megválasztása. Az MDAC álláspontja szerint emberi jogvédők és aktivisták bevonása a Bizottság munkájába létfontosságú és a Bizottság bizonyosan gazdagodni fog azzal, hogy Gábor szaktudását beemeli munkájába.
 
Az MDAC támogatja és tiszteletben tartja az ENSZ egyezmények által felállított testületek függetlenségét, melynek tagjai egyéni minőségükben tevékenykednek.
Gábor az MDAC-vel együttesen felismeri, hogy e kettős pozició, mint CRDP Bizottsági tag, s úgy mint MDAC munkatárs, potenciális vagy tényleges érdekellentétek kialakulásához vezethet. Az MDAC ezt a lehetőséget nyíltan fogja kezelni, a szervezet összeférhetetlenségre vonatkozó elveinek megfelelően.
 
Emberi jogvédők és aktivisták bevonása a Bizottság munkájába létfontosságú és a Bizottság bizonyosan gazdagodni fog azzal, hogy Gábor szaktudását beemeli munkájába.
RSS Find us on facebook MDAC is on Twitter Company profile of MDAC on LinkedIn MDAC youtube channel Google plus close